Recept: Gegrilde courgette carbonara

Recept: Gegrilde courgette carbonara

Gegrilde Courgette Carbonara

Introductie:
Deze BBQ-variant van de klassieke carbonara is een verrassend vegetarisch hoofd- of bijgerecht. In plaats van spek gebruiken we gegrilde courgette – ook wel zucchini of mergpompoen genoemd – die door de hitte een zachte, rokerige smaak krijgt. De courgette is de onrijpe vrucht van de plantensoort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie, en wordt in de Nederlandse keuken veel als groente toegepast. Het woord ‘courgette’ komt uit het Frans en betekent letterlijk ‘kleine pompoen’. Samen met een romige ei-kaassaus vormt dit gerecht een smaakvolle en originele BBQ-creatie, ideaal voor een lichte zomerse maaltijd.


📸 Afbeelding

Gegrilde Courgette Carbonara

🕒 Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 10–15 minuten
  • Bereiding: 20–25 minuten
  • Totale tijd: ca. 30–40 minuten

🍽 Moeilijkheidsgraad

Makkelijk tot gemiddeld – let op dat je de carbonara-saus niet laat schiften.

👨‍👩‍👧‍👦 Aantal personen

Voor 4 personen

🛒 Ingrediënten

  • 300–350 g spaghetti
  • 2 middelgrote courgettes, in plakken gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 3 eierdooiers + 1 heel e